4meiOverlay

Vrijheidsvuur


Vrijheidsvuur

Vanuit Wageningen wordt jaarlijks in de nacht van 4 op 5 mei het Vrijheidsvuur door lopers verspreid over heel Nederland. Omdat deze activiteit niet door kan gaan vanwege de maatregelen tegen het coronavirus, roept Wageningen45 Nederland op zelf het Vrijheidsvuur te ontsteken én digitaal door te geven via www.vrijheidsvuur.nl

Samen ontsteken in 2020
Op 4 mei vanaf 21.00 uur is het mogelijk om vanuit huis of werk het Vrijheidsvuur (een fakkel, een kaart, een lichtje, of digitaal) door te geven aan vrienden en familie. 

Doe mee: via www.vrijheidsvuur.nl kunt u zelf heel eenvoudig een video opnemen waarin u het Vrijheidsvuur kunt doorgeven. Deze video kunt u daarna, samen met een persoonlijk bericht, downloaden en posten op social media. Tag een vriend of vriendin en vraag hun om ook het Vrijheidsvuur door te geven.

Op 4 en 5 mei vindt dit jaar een aangepast programma plaats om stil te staan bij 75 jaar vrijheid. In samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Bevrijdingsfestivals ontsteekt Wageningen45 het Vrijheidsvuur in de nacht van 4 op 5 mei.De activiteiten zijn voor iedereen te volgen via tv of internet. Meer informatie hierover volgt.