4meiOverlay

Herdenking organiseren


In bijna iedere gemeente, dorp of stad vindt op 4 mei een herdenking plaats. Deze herdenkingen worden georganiseerd door een 4 en 5 mei-comité, Oranjevereniging of door de gemeente zelf. Iedere gemeente geeft op haar eigen manier invulling aan de herdenking, vaak verbonden met de regionale geschiedenis.

Herdenking organiseren

Op deze pagina vindt u praktische tips en suggesties voor het organiseren van een herdenking. U kunt de herdenking beperken tot een kranslegging of u kunt de bijeenkomst combineren met een concert, een stille tocht, met voordrachten, gedichten of muziek.

Toolkit

Recentelijk is de zeer handige Toolkit Herdenking gelanceerd. Deze toolkit is ontwikkeld door Stichting Impact, het landelijk kennis- en adviescentrum psychosociale zorg en veiligheid bij schokkende gebeurtenissen. De toolkit biedt organisaties van getroffenen en overheden een plan, tips en concrete instrumenten om de organisatie van een herdenking na een ramp gestructureerd aan te pakken, maar is ook zeer geschikt voor terugkerende herdenkingen ter inspiratie en verdieping. Klik op het plaatje hieronder om naar de toolkit te gaan.

Logo toolkit web zonder ondertitel

 

 

 

Advies op maat

Het Nationaal Comité helpt u graag met al uw vragen over het organiseren van een herdenking. Hieronder vindt u uitgebreide informatie over het vlagprotocol, kransen en de invulling van een herdenking. Hebt u daarnaast nog andere vragen? Dan kunt u contact opnemen door het contactformulier in te vullen.