4meiOverlay

Stappenplan


Voordat u zich aanmeldt voor het organiseren van een Vrijheidsmaaltijd, is het slim om de randvoorwaarden en het stappenplan door te nemen. Zo weet u waar u aan toe bent en kunt u zonder verrassingen een maaltijd organiseren!

1. Wat is een Vrijheidsmaaltijd?


Een Vrijheidsmaaltijd is meer dan een gezellig etentje. Hoe divers ook, alle maaltijden hebben hetzelfde doel: een bijzondere ontmoeting creëren aan de eettafel. Om de Vrijheidsmaaltijden in het hele land dezelfde uitstraling te geven, zijn een aantal randvoorwaarden opgesteld. 

De Vrijheidsmaaltijd vindt plaats op 5 mei
De Vrijheidsmaaltijd begint met een vrijheidstoost
De Vrijheidsmaaltijd initieert gesprekken over (o.a.) vrijheid en onvrijheid
De Vrijheidsmaaltijd staat in het teken van verbinding
wit blokje

2. Wat heb je nodig om een Vrijheidsmaaltijd te organiseren?


Een Vrijheidsmaaltijd is niet moeilijk om te organiseren, zeker als een aantal belangrijke zaken vooraf goed worden geregeld. Hieronder staan een aantal ingrediënten voor een Vrijheidsmaaltijd die u hierbij kunnen helpen.

Een heldere en complete rolverdeling
Een locatie
Een verhaal om te vertellen
Een programma
Gasten
wit blokje

3. Vervolgstappen


Voldoet uw idee aan alle bovenstaande randvoorwaarden? Dat betekent dat u zich aan kunt melden via het formulier op de website! Hoe dat proces in zijn werk gaat, leest u hieronder:

 1. Idee uitwerken
  Voordat u het evenement aanmeldt op de website, is het slim om dit zover als mogelijk uit te denken. Kijk voor ideeën bij de impressie van voorgaande jaren en kijk vast bij het formulier welke informatie noodzakelijk is.

 2. Aanmelden via de website
  Als het plan is uitgewerkt, dan kunt u zich aanmelden via het formulier. Het is handig om dit formulier vooraf al te bekijken. Zo weet u welke vragen u moet beantwoorden.

 3. Toetsing en akkoord
  Zodra uw aanmelding binnen is, krijgt u een bevestiging per e-mail. De toetsingscommissie gaat dan aan de slag met de beoordeling van uw evenement. Als aan alle randvoorwaarden wordt voldaan, krijgt u binnen zes weken een reactie. Daarmee is uw aanmelding rond.

  Wordt uw inzending akkoord bevonden? Dan ontvangt u een pakket met kosteloze aankleding van uw maaltijd! (Let op: wees er op tijd bij, want er is een beperkte voorraad.)