4meiOverlay
5 mei-Kinderlezing

Kinderen uit groep 7 en 8 worden uitgedaagd hun stem te laten horen in de discussies over vrijheid. Kinderen zijn als geen ander in staat de vrijheid in beelden op te roepen. Hun visie is belangrijk, omdat hun woorden en beelden de vrijheid in de toekomst zullen vormgeven. 

De provincie Flevoland was in 2019 gastheer van de Nationale Viering Bevrijding op 5 mei. Traditiegetrouw vindt op Bevrijdingsdag tijdens de Nationale Viering de 5 mei-lezing plaats. Op uitnodiging van het Nationaal Comité 4 en 5 mei hebben kinderen uit deze provincie hun gedachten over vrijheid onder woorden gebracht. 

Hakim Radwan sprak dit jaar de kinderlezing uit tijdens de uitzending van de Nationale Viering Bevrijding van de NOS waarin ook wetenschapper en schrijver Rosanne Hertzberger de 5 mei-lezing hield. Hakim vertelde in zijn lezing over zijn familiegeschiedenis en wat vrijheid voor hem betekent: “Ik ben trots en blij dat ik in Nederland woon. In een vrij land. Maar hoe kan ik genieten van mijn vrijheid als andere kinderen niet vrij zijn?”

Voorgaande jaren