4meiOverlay

Adopteer een monument: voortgezet onderwijs


Wilt u ook met uw leerlingen een herdenking organiseren? En ze zo meer te weten laten komen over de lokale oorlogsgeschiedenis? Adopteer een monument!

Adopteer een monument


Met het project Adopteer een monument gaat de lokale oorlogsgeschiedenis voor jongeren leven: ze ontdekken het verhaal achter een oorlogsmonument in hun buurt. Ze leren wat herdenken is en denken na over waarom het belangrijk is om de verhalen uit de oorlog door te geven. Door onderzoek te doen naar hun monument of oorlogsgraf en zelf een herdenking te organiseren raken leerlingen betrokken bij de geschiedenis.

Lisa Wade vertelt welke belangrijke opdrachten er bij dit project horen.


2 minuten


Waarom herdenken mensen? En hoe organiseer je een herdenking? Bekijk hier de filmpjes die in het herdenkingsplan genoemd worden. 

Herdenken ilvynjiokiktjien(1)

 

 

Zoek een monument


Monument adopteren? De oorlogsmonumenten op deze kaart zijn nog niet geadopteerd! Gebruik de kaart om een monument in uw buurt te vinden. De kaart is gekoppeld aan de database oorlogsmonumenten

Project adopteer

Logosadopteer

 www.oorlogsgravenstichting.nl | www.vfonds.nl

Het project bestaat al vanaf 1985 en was een initiatief van de Stichting Februari 1941. Lees hier meer over de geschiedenis van dit project.