Op houten banden

Op houten banden is een podcast voor kinderen over de bevrijding van Nederland in 1944-1945. 

Over de podcast

De 15-jarige Leendert woont in Zeeland en maakt mee hoe Terneuzen in 1944 bevrijd wordt. Nu zal heel Nederland wel snel bevrijd zijn! Maar de bevrijding verloopt niet zo soepel als iedereen hoopt. De Duitse bezetter geeft de strijd niet zomaar op. Intussen krijgt Leendert een bijzondere opdracht…

In Op houten banden wordt het verhaal verteld van de bevrijding van Nederland in 1944-1945. Het is een podcast voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Deze podcast is ontwikkeld in samenwerking met Patsboem! Educatief in het kader van 75 jaar vrijheid, om het verhaal van de bevrijding van Nederland inzichtelijk en invoelbaar te maken voor kinderen. In vijf afleveringen volg je Leenderts (fictieve) verhaal, dat wordt verteld door Lisa Wade, bekend van Het Klokhuis en 13 in de oorlog.

Luister de podcasts op

Met dank aan

Met veel dank aan de volgende mensen die hun ‘stem’ hebben gegeven aan de podcast: Lisa Wade (verteller), Daan van Dalen (Leendert), André Koolen (vader Leendert), Petra van Dijke (Hannie Gankelaar), Mark Rijk (fietsenmaker), Tonnie Vossen (Brabantse vrouw), Birgitte Verhoeven (Brabants meisje), Bas Cornet (Piet van den Hoek), Richard den Haring (Duitse soldaat), Rogier van der Zanden (schipper), Lenny Tamerus (vrouw op hongertocht), Diane van Steekelenburg (vrouw in Bunnik), Sandra Bast (Hanny Heemskerk-Jansen), Marieke van Groeningen (vrouw 1 in Putten), Marrit den Boogaard (vrouw 2 in Putten), Bert Fokkens (boer Van den Brink), Tijl Rosendaal (fietsendief), Jesse Heyliger (Mannes), Aaldert Oosterhuis (boswachter), Nicole van Dorp (Jet), Bartje Wuite (oma Leendert), Carst Buissink (verzetsman in Groningen) en Andy Clark (geallieerde soldaat).

Tooltip contents