4meiOverlay

3 november 2017 - Nascholingdag oorlog en dekolonisatie Nederlands-Indië / Indonesië, 1942-1949


Scherp uw kennis over de Tweede Wereldoorlog in én de dekolonisatie van Nederlands-Indië/Indonesië aan. U bent van harte welkom bij de nascholingsdag voor docenten en docentenopleiders geschiedenis op Landgoed Bronbeek in Arnhem op vrijdag 3 november.

Uit het onderzoek Welk verhaal telt?  van geschiedenisdocentenopleider Marc van Berkel, blijkt dat in geschiedenismethodes beperkt aandacht is voor het oorlogs- en dekolonisatieverleden van Nederlands-Indië/Indonesië. Ondanks de grote maatschappelijk belangstelling voor dit onderwerp.

Programma

Tijdens de nascholingsdag wordt u bijgepraat over de actuele stand van onderzoek naar de dekolonisatie van Indonesië. De dag bestaat uit een plenair ochtendprogramma met diverse sprekers, een bezoek aan Museum Bronbeek, een warme lunch en een middag met werksessies met internationale collega’s. De dagvoorzitter is journalist en presentator Rocky Tuhuteru.

Locatie en tijd

Het programma vindt plaats op landgoed Bronbeek, Velperweg 147 te Arnhem. U kunt gratis parkeren op het terrein van Landgoed Bronbeek. Vanaf station Arnhem Prezikhaaf is het landgoed lopend bereikbaar.  

De inloop start om 10 uur in de Kumpulan op landgoed Bronbeek. Het programma vangt aan om 10.30 uur. De dag sluit om 17 uur af met een borrel.

Deelname 

Vul hieronder het formulier in als u aanwezig wilt zijn op deze nascholingsdag. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding en informatie over de wijze waarop u uw bijdrage van €20 pp kunt voldoen. 

Alle deelnemers ontvangen een nascholingscertificaat t.b.v. het lerarenregister.

U kunt zich opgeven tot 28 oktober

Locatie en tijd

 

Organisatie

Deze nascholingsdag wordt georganiseerd door: