4meiOverlay

Dichter bij 4 mei


Het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseert jaarlijks Dichter bij 4 mei: een dichtwedstrijd voor jongeren tussen de 14 en 19 jaar rond het thema herdenken.

2018


In 2018 wordt Dichter bij 4 mei georganiseerd in de provincie Flevoland. Op 17 maart was de finale. 

Winnaar van Dichter bij 4 mei 2018 is Gytha te Nijenhuis (17) uit Surhuisterveen. Maaike Ouderkerken (15), Daan van Bruggen (18) en Ilja Boersma (14) dragen hun gedichten voor tijdens de herdenkingen in Nationaal Monument Kamp Amersfoort (19 april), Nationaal Monument Kamp Vught (4 mei) en Herinneringscentrum Kamp Westerbork (4 mei). De overige finalisten kunnen worden uitgenodigd om bij lokale herdenkingen hun gedicht voor te dragen. Ook wordt een aantal gedichten van de finalisten opgenomen in de dichtbundel Doe Maar Dicht Maar 2018 van het Poëziepaleis.

Lees hier het nieuwsbericht over de finale.

Tips

Tips nodig om een gedicht over herdenken te schrijven? Bekijk onze speciale website over Dichter bij 4 mei met uitgebreide informatie over het project. 

Gedichten gebruiken?

De gedichten van Dichter bij 4 mei gebruiken voor een eigen herdenking? Dat kan! Klik hier voor de winnende gedichten van 2017 en de gedichten van voorgaande jaren.