4meiOverlay

Podcast: Op Houten Banden


Op houten banden is een podcast voor kinderen over de bevrijding van Nederland in 1944-1945.

Op Houten Banden

Op houten banden is de eerste podcast voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Het verhaal in de podcast gaat over de bevrijding van Nederland in 1944-1945. 

De 15-jarige Leendert woont in Zeeland en maakt mee hoe Terneuzen in 1944 bevrijd wordt. Nu zal heel Nederland wel snel bevrijd zijn! Maar de bevrijding verloopt niet zo soepel als iedereen hoopt. De Duitse bezetter geeft de strijd niet zomaar op.

Intussen krijgt Leendert een bijzondere opdracht. De geallieerden hebben ontdekt dat er een verrader in Groningen zit, die de plannen voor de bevrijding daar kan dwarsbomen. Leendert moet op de fiets naar Groningen, om de verzetsmensen daar te waarschuwen. Leendert gaat op weg. Maar hij weet nog niet wat hij allemaal tegen zal komen. Lukt het Leendert de verrader te ontmaskeren? En hoe verloopt ondertussen de bevrijding van Nederland? 

Deze podcast is speciaal ontwikkeld in samenwerking met Patsboem! Educatief in kader van 75 jaar vrijheid, om het verhaal van de bevrijding van Nederland inzichtelijk en invoelbaar te maken voor kinderen. In 5 afleveringen volgt u met uw groep het (fictieve) verhaal van Leendert. Lisa Wade, bekend van de serie 13 in de Oorlog, is de verteller van het verhaal.

Luister de podcast ook hier!

Klik op de link bij de verschijningsdatum.

Aflevering 1 - De verrader - oktober 2019
Aflevering 2 - Soldaten in de Biesbosch - november 2019
Aflevering 3 - Nacht in het bos - januari 2020
Aflevering 4 - Belofte maakt schuld - februari 2020
Aflevering 5 - Een envelop met een foto - april 1945