4 en 5 mei Denkboek

Met het Denkboek dagen we kinderen uit om na te denken over de Tweede Wereldoorlog, herdenken en vieren, vrijheid en democratie.

Over Het denkboek

Het 4 en 5 mei Denkboek is met een oplage van 235.000 exemplaren het grootste onderwijsproduct over herdenken en vieren in het basisonderwijs. Met het Denkboek dagen we leerlingen van groep 7 uit om zelf na te denken over de Tweede Wereldoorlog, herdenken en vieren, vrijheid en democratie. In hun eigen Denkboek kunnen leerlingen laten zien wat zij al weten over deze thema’s en wat ze nog meer te weten willen komen. Ook is er ruimte om informatie over oorlog, herdenken en vieren uit hun eigen omgeving in te vullen. Zo worden deze onderwerpen betekenisvoller en relevanter voor hun eigen leefwereld. In editie 2021 is er meer aandacht voor de rol van (de) oorlog in familieverhalen en voor de geschiedenis van de oorlog in de voormalige Nederlandse koloniën.

Download

Download het 4 en 5 mei Denkboek 2021 hier.

Handleiding

Meer weten over het gebruik van het Denkboek in de klas of over denkboek.nl? Bekijk hier de docentenhandleiding.

Veelgestelde vragen

Hoe kan een school het Denkboek bestellen voor de leerlingen?

Er gaan op meerdere momenten in het schooljaar gerichte mailings uit naar schoolbesturen en leerkrachten waarin zij worden uitgenodigd om het Denkboek voor hun leerlingen te bestellen. Het Denkboek is daarnaast ook te bestellen op onzwebsite.

Lees meer over het 4 en 5 mei Denkboek.

Wanneer ontvang ik het Denkboek?

Het 4 en 5 mei Denkboek editie 2021 zal eind maart 2021 op de scholen die het besteld hebben, worden bezorgd. Op maandagochtend 29 maart tussen 10.00-12.00 uur pakken kinderen en leerkrachten in heel Nederland het 4 en 5 mei Denkboek uit.  

Lees meer over het 4 en 5 mei Denkboek.

Zijn er kosten verbonden aan het Denkboek?

Nee, het Denkboek is gratis voor alle leerlingen.  

Lees meer over het 4 en 5 mei Denkboek.

Kunnen alleen scholen het 4 en 5 mei Denkboek bestellen?

Het Denkboek is bedoeld voor alle leerlingen in groep 7. Echter, op aanvraag en mits er nog voldoende exemplaren beschikbaar zijn kan er een boekje besteld worden door anderen 

Lees meer over het 4 en 5 mei Denkboek.

Wat is de didactische methode van het 4 en 5 mei Denkboek?

Tooltip contents