4meiOverlay

Primair onderwijs


Wilt u ook met uw leerlingen uit groep 7 of 8 een herdenking organiseren? En ze zo meer te weten laten komen over de lokale oorlogsgeschiedenis? Adopteer een monument!

Adopteer een monument


Met het project Adopteer een monument gaat de lokale oorlogsgeschiedenis voor kinderen leven: ze ontdekken het verhaal achter een oorlogsmonument in hun buurt. Ze leren wat herdenken is en waarom het belangrijk is om de verhalen uit de oorlog door te geven. Door onderzoek te doen naar hun monument of oorlogsgraf en zelf een herdenking te organiseren raken leerlingen betrokken bij de geschiedenis.

Vernieuwd!

Het lesmateriaal bij het project Adopteer een monument is vernieuwd. Het lesmateriaal bestaat onder andere uit een gloednieuw onderzoeksdossier en een herdenkingsplan voor leerlingen. Ook zijn er Denkvragen die leerlingen prikkelen tot nadenken over oorlog, herdenken en het belang van monumenten.

Ten slotte roepen we scholen op om de resultaten van hun onderzoek en een verslag, filmpje of foto's van hun herdenking te delen op de pagina van het geadopteerde monument op oorlogsmonumenten.nl.

 

Lisa Wade vertelt welke belangrijke opdrachten er bij dit project horen.