Vrijheids­­soep

Bevrijdingsdag vieren we in het hele land met de Vrijheidsmaaltijd. 

Nadia Zerouali

Chef en kookboekenschrijver Nadia Zerouali maakte dit jaar het recept voor de Vrijheidssoep: een makkelijke en smaakvolle soep die perfect is om met anderen te delen en het gesprek over vrijheid op gang te brengen. 

“Daar staat 5 mei voor mij voor: altijd het gesprek aangaan, zelfs als je lijnrecht tegenover elkaar staat. En ja, praten gaat makkelijker met eten, daar geloof ik echt in. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen in de maatschappij mee kan doen en dat iedereen deelneemt aan dit soort gesprekken. Alle Nederlanders mogen en kunnen meedoen, ongeacht hun religie, afkomst of geaardheid. De Vrijheidsmaaltijden zijn echt voor iedereen. Ik hoop dat soep op Bevrijdingsdag net zo’n traditie wordt als oliebollen en appelbeignets met Oud en Nieuw!”

Bekijk de kookvideo!

 

Beeldmerk Nationaal Comité 4 en 5 mei

Ga in gesprek over vrijheid

Gesprekskaartjes helpen bij het stellen van de juiste vragen om het gesprek op gang te helpen.

Tooltip contents