4meiOverlay

Tijdschrift 'Onderzoek uitgelicht'


Onderzoek uitgelicht is een halfjaarlijks tijdschrift van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Belangrijke en inspirerende (wetenschappelijke) onderzoeken worden door mensen uit de praktijk besproken. 

Onderzoek uitgelicht

Elk jaar verschijnen veel publicaties op het gebied van herdenken, vieren en herinneren. Het is haast ondoenlijk om al deze nuttige onderzoeken en mooie studies bij te houden, laat staan lezen. Dit tijdschrift maakt het mogelijk om in kort bestek op te nemen wat de wetenschappelijk inzichten zijn over de Tweede Wereldoorlog en aanverwante thema's. Daarnaast kunnen de lezers beoordelen wat de waarde ervan is voor het eigen werk.

De doelgroep van het tijdschrift is iedereen die betrokken is bij oorlogsherinnering, herdenken en vieren, beroepsmatig of als vrijwilliger. Van conservatoren en medewerkers educatie bij oorlogsmusea en herinneringscentra, makers van tentoonstellingen, redacteuren bij uitgeverijen tot voorlichters en beleidsmedewerkers bij gemeente provincie en rijk.  

De onderzoeken en studies worden door professionals in het werkveld besproken, zodat meteen duidelijk is wat de collega's eraan hebben. 

Abonnement 

Bent u als professional of vrijwilliger werkzaam in het werkveld van herdenken, vieren en herinneren, dan is het mogelijk voor uw organisatie om kosteloos een abonnement op Onderzoek uitgelicht te nemen. Stuur hiervoor een e-mail naar de redactie